2 Temmuz 2015 Perşembe

Cildi Gençleştirmenin 7 Yolu

Daha genç ve daha canlı olmayı istemeyen yoktur. Ancak ister istemez yıllar ilerlerken bizden ve gençliğimizden bir şeyler götürür. Aslında yıllara kafa tutmak yaşlanmaya engel olmak hiç de zor değil. Böyle deyince birçok kişinin aklına estetik ameliyatı olan ünlüler gelebilir ama tek çözüm bıçak altına yatmak değil. Hatta o gerçekçi bir çözümmüş gibi de gelmiyor bana.

Günlük yaşantımızda küçük ipuçlarıyla olduğumuzdan daha genç görünebiliriz. İşte basit ipuçları..


Dikkat Güneş!
Özellikle yaz aylarında çok uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak cildimizi çok yıpratır. Eğer dikkat etmezsek cildimiz git gide canlılığını yitirmiş ve kurumuş bir hal alır. Bunun için kendimizi güneşten sakınmamız gerekiyor. Tabi ki tatillerde bronzlaşmak için güneş altına yatılabilir ancak güneş kremi kullanmayı asla unutmayın.

Solaryum'u tercih etmeyin
Bronzlaşmaktan bahsetmişken, yazın daha güzel bir görünüm elde etmek için bronzlaşmak istiyorsak bu kesinlikle doğal yoldan olmalıdır. Güneş kremi kullanarak güneşlenme, bronzlaşmanın en sağlıklı yoldur.

Su hayattır
Boşuna söylenmemiş 'Su hayattır' diye. Su canlılığın temelidir. Vücudumuzun da %70' ini oluşturan suyu gün içerisinde sık sık tüketmeliyiz. Böylece cildimiz nemliliğini koruyup güzel bir yumuşaklık hissi verecek. Bol su içmek sadece güzelliğiniz için değil sağlığınız için de çok faydalı olacaktır. 

Duş almak cildi yeniler
Duş alırken vücudu keselemek ölü derilerden kurtulmanızı sağlar. Böylece daha canlı ve parlak bir cilde sahip olursunuz.

Güzellik uykusuna inanın
Günlük uyku düzeni olan kişilerin cildi daha dinlenmiş olacağı için daha diri ve güzel görünüyor. Uyku düzenine dikkat etmekte fayda var.

Pozitif Düşünün
Pozitif düşünmek sizi genç ve dinamik yapar. Hayata karşı ne kadar çok negatif olursanız o kadar kırışığınız olur. Bol bol gülmek de cildinizin genç kalmasında çok etkili.

Güne soğuk suyla merhaba
Sabahları yüzünüzü soğuk suyla yıkayın ve hemen kurulamayın. Bırakın cildiniz o suyu biraz emerek nemlensin.

Cildiniz artık çok daha genç ve canlı. Herşey burda bitiyor mu? Tabiki hayır. Yaşınızı ve görünümünüzü daha genç göstermek için 'Genç Görünmenin Yolları' yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...